REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se zeleninou a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zapékací misce na plátcích anglické slaniny upečené kuře, naporcované na čtvrtky, zapečené spolu s celými bramborami, mrkví, hlavičkami žampiónů, karotkou, stroužky česneku a cibulkou i s natí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksčtvrtky kuřete
4 ksjarní cibulky i s natí
4 ksplátky slaniny
8 kskarotek
6 ksstroužků česneku
1/2 kscitrónu
800 gbrambor
200 gžampiónů
2 lžíceolivového oleje
200 mlčerveného vína
1 hrstčerstvých bylinek (estragon, dobromysl, petrželka, meduňka ...)
bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné, pod studenou tekoucí vodou propláchnuté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, rozpůlíme v kloubu, maso osolíme a okořeníme pepřem
2. Brambory i se slupkou důkladně vydrhneme kartáčkem, zeleninu a houby omyjeme
3. Zapékací misku nebo pekáč vyložíme plátky slaniny, přidáme celé brambory, celé očištěné karotky, cibulky i s natí, oloupané stroužky česneku, hlavičky žampiónů, porce kuřete a šťávu a nastrouhanou kůru z poloviny citrónu
4. Pokrm osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, zapečeme, přidáme bylinky, snížíme teplotu v troubě na 200 °C, přikryjeme poklicí nebo druhým pekáčkem, případně zaděláme alobalem a pečeme do měkka, během pečení přeléváme kuře šťávou z výpeku a doléváme vodu nebo víno
5. Když je maso úplně měkké, podlijeme ho červeným vínem a dopečeme odkryté dozlatova.

Doporučení:

Zeleninu můžeme v tomto receptu různě obměňovat, žampióny můžeme nahradit jiným druhem hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy