REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s rýžovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečené kuřátko naplněné rýžovou nádivkou podlité sýrovo-smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskuřete
50 gmásla
voda
sůl
Na nádivku:
200 grýže
200 gžampiónů
3 kscibule
1 lžícemásla
pepř
sůl
Na omáčku:
1/4 lsmetany
1/4 lvývaru
100 gžampiónů
100 gtvrdého sýra

Postup:

1. Žampióny a cibuli drobně pokrájíme a pak podusíme na másle doměkka
2. Ke směsi přidáme osolenou a opepřenou rýži, vše promícháme
3. Nádivkou naplněné kuře polijeme rozehřátým máslem a přikryté dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct, při pečení občas maso podlijeme horkou vodou, ke konci pečeme odkryté
4. Naporcované kuře doplněné o kousky nádivky podáváme podlité níže uvedenou omáčkou.

Příprava omáčky:
Do 1/
4 l smetany přilijeme stejné množství vývaru a za stálého míchání přidáme 100 g na másle podušených žampiónů a 100 g nastrouhaného sýra, necháme chvíli provařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy