REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s pomeranči a jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené s cibulí, česnekem, pomerančem a pomerančovou šťávou, výpek zahuštěný jogurtem.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
2 kspomeranče
2 ksstroužků česneku
4 kssnítků čerstvého koriandru
200 gbílého jogurtu
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkabramborového škrobu (kukuřičného)
1/2 lžičkymletého koriandru
1/2 lžičkymletého pepře
voda
sůl

Postup:

1. Z jednoho důkladně omytého pomeranče odkrojíme dva pátky oranžové vrstvy kůry a nakrájíme na jemné nudličky
2. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, dáme do kastrolu a na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme
3. Opečené maso vyndáme, přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, orestujeme ji, pak přidáme oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku, maso vrátíme zpět, osolíme, okořeníme koriandrem, mletým pepřem, promícháme a podlijeme sklenkou vody
4. Nakonec do pokrmu přidáme nakrájenou pomerančovou kůru i šťávu z jednoho pomeranče, přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme doměkka
5. Z druhého pomeranče okrájíme kůru i s bílou blánou a po obvodu z pomeranče vykrájíme nad miskou jednotlivé dílky dužiny
6. Měkké porce kuřete vyjmeme, necháme na teplém místě, do výpeku přilijeme šťávu z pomeranče, která odkapala do misky, se 2 dl vody, provaříme, přilijeme jogurt rozmíchaný s 1 dl vody a škrobem a mícháme do zhoustnutí
7. Nakonec do výpeku vmícháme dílky pomeranče, vrátíme zpět maso a už jen vše prohřejeme, každou porci posypeme lístky koriandru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy