REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s ořechovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečené na cibulovém základě doměkka, podávané přelité ořechovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
1 ksžloutku
3 lžícemásla
2 lžícena drobno nasekaných jader vlašských ořechů
1 lžícehladké mouky
1/2 hrnkusmetany ke šlehání
citronová šťáva
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Na části rozehřátého másla zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete, po obou stranách opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou
3. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou, přidáme zbylé máslo, podle potřeby rozředíme horkou vodou a krátce povaříme
4. Nakonec vmícháme na drobno nasekané vlašské ořechy, trochu citronové šťávy a smetanu rozmíchanou se žloutkem
5. Maso vrátíme zpět, omáčku pak už nevaříme, pouze v ní porce kuřete prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy