REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s ořechovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirace na Velikonoce! Upečené kuře nadívané směsí z rohlíků, másla, vajec, nasekaných vlašských ořechů, petrželky a česneku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kscelého kuřete
3 lžícevepřového sádla
1 lžičkasoli
špetka mletého kmínu
Na nádivku:
10 ksplátků anglické slaniny
8 ksden starých rohlíků
4 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1/2 hrnkunasekaných vlašských ořechů
1/2 lžičkysoli
200 mlmléka
100 gmásla
snítka čerstvé petrželky
Na dohotovení:
voda na podlití

Postup:

1. Mléko smícháme se žloutky a rozpuštěným máslem, směs nalijeme na rohlíky nakrájené na kostičky
2. K namočeným rohlíkům vmícháme ořechy, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi
4. Omyté a očištěné kuře z venku i zevnitř osolíme, břišní dutinu naplníme nádivkou, ze zbytků nádivky uděláme válečky, které zatočíme do plátků slaniny
5. Konce kuřecích stehen svážeme a ostatní otvory uzavřeme pomocí kuchyňských jehel, kuře potřeme dvěma lžícemi sádla a posypeme kmínem
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 50 minut, pak ke kuřeti přidáme válečky s nádivkou a maso dopečeme doměkka, při pečení občas kuře otočíme, přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe vařené brambory a například podušené hráškové lusky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy