Kuřecí prsíčka se zeleninou, bílým vínem a olivami.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsíček |
2 ks | červené(žluté)papriky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | větší cibule |
200 g | žampiónů |
170 g | rajčat |
170 g | oliv |
25 g | másla |
0,5 l | bílého vína |
2 lžíce | oleje |
5 lžic | sladké smetany |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsíčka osolíme, na rozehřátém oleji a másle orestujeme po obou stranách dozlatova, pak je vyjmeme 2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme je na mírném ohni, až zesklovatí
3. Pak přihodíme na nudličky nakrájenou papriku, na menší kousky pokrájené žampióny a ještě chvíli restujeme
4. Potom směs doplníme ještě oloupanými, na čtvrtky pokrájenými rajčaty, mletýmpepřem a zamícháme
5. Podle potřeby dochutíme solí 6. Připravenou směs přendáme do pekáče, navrch položíme kuřecí prsíčka a přelijeme horkým bílým vínem
7. Pečeme zakryté v předehřáté troubě asi 40 minut
8. Potom přidáme vypeckované olivy, nalijeme sladkou smetanu a zakryté ještě asi 20 minut zapékáme.
– Podáváme např. s těstovinami.