REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s houbovou nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné nádivkou z opečených housek, žampionů a dalších ingrediencí, potřené marinádou, upečené dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
2 ksstroužky česneku
1 ksjarní cibulky
1 ksvejce
1 dlmléka
2 lžíceoleje
150 gbílého pečiva
120 gžampionů
mletý pepř
voda
sůl
Na marinádu:
2 lžícecelozrnné hořčice
1 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkasoli

Postup:

1. Pečivo nakrájíme na kostičky, 2/
3 promícháme s rozpuštěným máslem a v troubě opečeme dozlatova
2. Očištěné žampiony nakrájené na plátky orestujeme na rozehřátém oleji, když zezlátnou, přidáme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, sůl a krátce podusíme, ke konci přidáme nakrájenou cibulku, promícháme a necháme vychladnout
3. Vejce rozšleháme v mléce a do směsi namočíme opečené housky, přidáme žampiony, opepříme, přimícháme zbylé pečivo a nádivku necháme chvíli odpočinout
4. Očištěné kuře položíme prsíčky vzhůru, odchlípneme kůži v místě, kde se stýkají stehna a hrudník a pod kůži stehen vtlačíme nádivku, stejným způsobem vložíme nádivku i pod kůži prsou
5. Naplněné kuře převážeme provázkem, osolíme a potřeme marinádou připravenou smícháním olivového oleje s hořčicí, citronovou šťávou a solí, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 90 minut) podle potřeby za občasného potírání a podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy