REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s houbovo-smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené spolu s houbami, cibulí a česnekem doměkka, servírované přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
1 kszakysané smetany
350 gčerstvých hub
50 gmásla
3 lžícehladké mouky
200 mlsmetany na vaření
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, položíme na něho kousky másla, podlijeme vodou a pečeme zakryté alobalem ve vyhřáté teplotě na 180 °C 1 hodinu
2. Pak odkryjeme, přidáme oloupanou nasekanou cibuli, oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku, očištěné na silnější plátky nakrájené houby a společně pečeme ještě asi 20 minut, podle potřeby za občasného podlévání vodou
3. Smetanu promícháme se zakysanou smetanou a hladkou moukou
4. Kuře vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple, obsah pekáčku přendáme do hrnce, přilijeme trochu vody, vmícháme smetanu s moukou a krátce povaříme
5. Porce kuřete přelijeme omáčkou a podáváme s vařenou rýží.

Doporučení:

Přípravu kuřete urychlíme naporcováním nebo můžeme péct i samotná stehna.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy