REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s česnekovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na porce rozporcované kuře, potřené ze všech stran česnekovým máslem, obalené ve strouhance smíchané se sýrem, petrželkou, pepřem a solí, v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
1 ksmenšího kuřete
3 ksna jemno nakrájené stroužky česneku
80 gmásla
Na ochucenou strouhanku:
100 gjemné rohlíkové strouhanky
100 gparmazánu nebo jiného tvrdého sýra
1 svazečekhladké petrželky
1/2 lžičkysoli
čerstvě umletý černý pepř

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce
2. Strouhanku smícháme se strouhaným sýrem, jemně nakrájenou petrželkou, solí a čerstvě namletým pepřem
3. Na slabém zdroji tepla rozehřejeme máslo, do něho vložíme česnek a chvíli necháme, aby česnek předal máslu svou vůni
4. Kuřecí maso ze všech stran potřeme česnekovým máslem, pak jednotlivé porce obalíme v ochucené strouhance, položíme na plech tak, aby kůže byla na jednotlivých porcích byla nahoře
5. Zbylou strouhankovou směs a česnekové máslo promícháme a nasypeme na porce kuřete
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 C asi 80-100 minut, až strouhanka zezlátne a kuře bude od kosti hotové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy