REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s citronem a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře naplněné citrónem a bylinkami, upečené spolu s předvařenými bramborami, česnekem a bylinkami doměkka.


Ingredience:
1,5 kgkuřete
1 kgbrambor
2 ksstroužků česneku
1 kspaličky česneku
1 kscitronu
1 kssvazku čerstvých bylinek
3 lžícemásla
voda
olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na jemno nastrouhanou citronovou kůru promícháme se 2 oloupanými prolisovanými stroužky česneku, 1,5 lžící změklého másla a vetřeme pod kůži na prsou kuřete
2. Kuře naplníme rozčtvrceným citronem a částí na drobno nasekaných bylinek, stehýnka svážeme, nařízneme až ke kosti, osolíme, opepříme, potřeme olejem, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 20 minut
3. Mezitím oloupané brambory nakrájené na čtvrtky 5 minut povaříme, slijeme, pokapeme olejem, vsypeme ke kuřeti, posypeme zbylými nasekanými bylinkami, přidáme překrojený česnek a při 200 °C dopečeme doměkka (kuře jednou otočíme), pak ho vyjmeme, rozvážeme, vyndáme citron i bylinky a naporcujeme
4. V pekáčku rozpustíme zbylé máslo, vymáčkneme upečené stroužky česneku a vidličkou je do výpeku rozmačkáme a podáváme s kuřetem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy