Kuře pečené na másle a přelité smetanou podávané s hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou a vejcem natvrdo.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
50 g | másla |
2 dl | sladké smetany |
2 lžíce | strouhanky |
Na salát. | |
2 ks | hlávkového salátu |
1 ks | vejce natvrdo |
2 lžíce | octa |
1 lžička | cukru |
1,5 dl | zakysané smetany |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, polijeme máslem, podlijeme trochou vody a dáme péct
2. Za občasného převracené přeléváme kuře vypečenou šťávou
3. Před dokončením posypeme strouhankou, přelijeme šlehačkou a dopečeme
4. Salát rozebereme na listy, pečlivě omyjeme a dáme do mísy
5. Do asi 2 dl vody dáme cukr, sůl, ocet a pořádně promícháme, nalijeme na salát
6. Ochutíme zakysanou smetanou a ozdobíme rozkrájeným vejcem
7. Kuře naporcujeme, na talíři přeléváme vypečenou šťávou se smetanou.
– Podáváme s vařenými brambory.