REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa smažená po kyjevsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené malé řepy nakrájené na plátky, obalené v těstíčku z mouky a vajíček a pak ve strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksmenší červené řepy
2 ksvejce
90 ghladké mouky
2 lžíceocta
strouhanka na obalení
tuk na usmažení
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné řepy upečeme na plechu, pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, teprve opečené oloupeme
2. Krájíme na silnější kolečka, která osolíme, opepříme, naskládáme do misky a necháme zhruba 30 minut odležet
3. Po půl hodině kolečka řepy osušíme v papírovém ubrousku a znovu lehce posolíme
4. Máčíme v těstíčku z mouky a vajec, pak obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Doporučení:

Takto připravenou řepu podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy