REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bitky po ukrajinsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masové placičky servírované přelité omáčkou z výpeku, sušených hub, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gzadního hovězího masa
hladká mouka
pepř
olej
sůl
Na omáčku:
1 hrstsušených hub
2-3 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
1 ksvelké cibule
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Sušené, přes noc ve vodě namočené houby scedíme, usekáme a v troše vývaru podusíme
2. Maso umeleme, osolíme, okořeníme pepřem a vytvarujeme z něho malé zploštělé bitky (placičky), ty obalíme v hladké mouce a ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku usmažíme po obou stranách dozlatova, opečené vyjmeme a uchováme v teple
3. Část tuku po smažení plecek slijeme, do zbytku hodíme nadrobno pokrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, přidáme houby, rajčatový protlak a podusíme
4. Bitky servírujeme přelité omáčkou například s vařenými brambory nebo smaženými hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy