REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsíčka po kyjevsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Specialita ukrajinské kuchyně, kuřecí řízky plněné ochuceným máslem, osmažené v klasickém trojobalu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětších kuřecích prsních řízků
2-3 ksstroužky česneku
1 lžícečerstvě nasekané petrželky
1 lžícečerstvě nasekané pažitky
1 lžičkacitronové šťávy
150 gmásla
mletý černý pepř
sůl
Na obalení:
2 ksvejce
strouhanka
mouka
Ostatní:
párátka
potravinářská fólie
olej na smažení

Postup:

1. Povolené máslo promícháme s citrónovou šťávou, pažitkou, petrželkou a česnekem 2. Pomocí potravinářské fólie vytvarujte z másla váleček, ten zavineme, konce smotáme a dáme do lednice ztuhnout
3. Kuřecí prsní řízky opláchneme a důkladně osušíme, v každém prsíčku vyřízneme menší podélný otvor, vytvoříme tak menší kapsy
4. Maso osolíme a okořeníme pepřem
5. Kousky ztuhlého másla naplníme kapsy, které pak zajistíme párátky
6. Připravená prsíčka obalíme v mouce, vejcích a strouhance a pak je osmažíme na dobře rozpáleném oleji
7. Osmažené porce kuřete nakonec dopečeme přibližně 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy