REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyjevská svíčková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pravá svíčková (nebo zadní hovězí) upečená v troubě spolu s mrkví, salátovými okurkami, brambory a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gbrambor
200 ghovězího masa (pravá svíčková nebo hovězí zadní)
30 gcibule
30 gmrkve
10 grajčatového protlaku
10 gsalátových okurek
česnek
bobkový list
pepř
kopr
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které zprudka opečeme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem
2. Vše osolíme, okořeníme a přidáme kostičky očištěné mrkve
3. Maso dále pečeme pod pokličkou, často obracíme
4. Asi 30 minut před koncem pečení přidáme na kostičky nakrájené brambory a okurku, dochutíme rajčatovým protlakem
5. Nakonec do hotového pokrmu přidáme nadrobno posekaný kopr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy