REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po plzeňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso upečené s cibulí, máslem a pivem doměkka.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
2 dlplzeňského piva
30 grozinek
50 gžemle
100 gcibule
100 gmásla
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku
2. Přidáme máslo, na drobno nakrájenou cibuli a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C doměkka, za občasného přelévání pivem a vodou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme máčenou a vymačkanou žemlí, provaříme a procedíme 4. Kuřecí maso vrátíme zpět do zahuštěné šťávy, přidáme namočené rozinky a společně prohřejeme.
5. Podáváme s dušenou rýží s ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy