REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po pacovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna prošpikovaná, potřená hořčicí a okořeněná, pečená v troubě podlitá vývarem, spolu s kostičkami okurky, vaječným svítkem a hráškem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí stehna
2 ksnakládané okurky
2 ksmenší cibule
2 ksvejce
200 ganglické slaniny
2 lžícehrášku
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícemásla
gelový bujón Knorr drůbeží
bobkový list
nové koření
celý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a protkneme částí anglické slaniny, potřeme hořčicí
2. Nakrájíme cibuli, přidáme jí na vyškvařenou anglickou slaninu, vložíme připravené kuřecí nohy, koření, podlijeme vývarem připraveným z vody a bujónu, pečeme ve středně vyhřáté troubě, tedy tak na 180-190 °C
3. Zhruba po půl hodině přidáme nakrájené kyselé okurky, když je maso měkké, přidáme svítek z vejce a hrášek, necháme dojít (v případě potřeby šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme)
4. Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy