REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po normandsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované porce kuřete zalité calvadosem, flambované a pak podušené se zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksporce kuřete
2 ksmrkve
1 ksžloutku
1 kscibule
1 kspórku
50 gmásla
1 dlcalvadosu
1/4 lkuřecího vývaru
1/4 lsmetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Porce kuřete lehce opečeme po obou stranách na rozehřátém másle
2. Pak maso zalijeme nahřátým kalvadosem (můžeme použít i jinou vhodnou lihovinu), zapálíme jej a necháme dohořet
3. Porce kuřete vyndáme, na pánvičce podusíme na kostičky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený pórek a cibuli, vrátíme zpět porce kuřete, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Měkké kuře podlijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a přihřejeme, ale již nevaříme.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy