Orestované porce kuřete zalité calvadosem, flambované a pak podušené se zeleninou.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | porce kuřete |
2 ks | mrkve |
1 ks | žloutku |
1 ks | cibule |
1 ks | pórku |
50 g | másla |
1 dl | calvadosu |
1/4 l | kuřecího vývaru |
1/4 l | smetany |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Porce kuřete lehce opečeme po obou stranách na rozehřátém másle
2. Pak maso zalijeme nahřátým kalvadosem (můžeme použít i jinou vhodnou lihovinu), zapálíme jej a necháme dohořet
3. Porce kuřete vyndáme, na pánvičce podusíme na kostičky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený pórek a cibuli, vrátíme zpět porce kuřete, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Měkké kuře podlijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a přihřejeme, ale již nevaříme.
– Příloha: Vařená rýže.