REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po navarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře s vloženým kouskem estragonového másla, pečené spolu se šunkou a zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 ksmalého kuřete
2 kspórku
3 kscibule
3 ksmrkve
100 gšunky
60 gmásla
3 dlbílého vína
3 dlvývaru
1 lžícehladké mouky
bobkový list
mletý pepř
petrželka
estragon
tymián
sůl

Postup:

1. Nasekaný estragon promísíme s kouskem másla, solí a vložíme do kuřete
2. Kuře osolíme, opepříme, potřeme rozehřátým máslem a pečeme 20 minut
3. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, šunku, koření, petrželku, víno, vývar a dále pečeme v mírně vyhřáté troubě na 190-200 °C doměkka, při pečení kuře poléváme výpekem
4. Před dopečením přidáme mouku rozetřenou s kouskem másla a promícháme ji se šťávou
5. Měkké kuře naporcujeme, obložíme zeleninou a šunkou.

Doporučení:

Příloha: Dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy