Kuře naplněné máslem smíchaným s nasekaným estragonem a uvařené spolu se zeleninou.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
1 ks | kuřete |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | pórku |
60 g | másla |
40 g | hladké mouky |
3 dl | mléka |
mletý černý pepř | |
bobkový list | |
petrželka | |
estragon | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Estragon jemně nasekáme, promícháme s kouskem másla a dáme do kuřete
2. Kuře položíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme sůl, pepř, zeleninu, bylinky, koření a vaříme pod pokličkou na mírném ohni
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z kuřete, osolíme, opepříme, přidáme tymián, petrželku, estragon a vaříme 20 minut
4. Měkké kuře rozporcujeme, na talířích přelijeme procezenou omáčkou.
Příloha: Rýže.