REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na estragonu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře naplněné máslem smíchaným s nasekaným estragonem a uvařené spolu se zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 kskuřete
1 ksmrkve
1 kscibule
1 kspórku
60 gmásla
40 ghladké mouky
3 dlmléka
mletý černý pepř
bobkový list
petrželka
estragon
tymián
sůl

Postup:

1. Estragon jemně nasekáme, promícháme s kouskem másla a dáme do kuřete
2. Kuře položíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme sůl, pepř, zeleninu, bylinky, koření a vaříme pod pokličkou na mírném ohni
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z kuřete, osolíme, opepříme, přidáme tymián, petrželku, estragon a vaříme 20 minut
4. Měkké kuře rozporcujeme, na talířích přelijeme procezenou omáčkou.

Doporučení:

Příloha: Rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy