REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené v alobalu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete potřené česnekem utřeným se solí a obalené sladkou paprikou, upečené se slaninou v alobalu doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
5 ksstroužků česneku
16 ksplátků anglické slaniny
150 gmásla
1 lžícemleté sladké papriky
hladká mouka na obalování

Postup:

1. Očištěné kuře naporcujeme, jednotlivé porce opláchneme, osušíme, potřeme ze všech stran oloupanými, utřenými stroužky česneku se solí
2. Pak porce kuřete obalíme ve směsi mleté papriky smíchané s hladkou moukou
3. Připravíme si větší archy alobalu a pečicího papíru (kolik porcí kuřete, tolik alobalových archů a pečicího papíru)
4. Na každý alobal dáme pečicí papír, potom plátek másla a část anglické slaniny, navrch položíme porci kuřete a na něj znovu máslo i slaninu
5. Opatrně, ale těsně zabalíme, vyskládáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka asi 70-90 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy