REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené s pomerančem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečené s bramborami a pomerančem doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksvelkého pomeranče
2 ksstroužků česneku
800 gbrambor
4 lžíceoleje
čerstvý rozmarýn
mletý pepř
voda
slůl

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, pomeranč omyjeme, přepůlíme a rozkrájíme na plátky
3. Pekáč vymažeme 2 lžícemi oleje, zahřejeme a porce kuřete na něm obracíme, dokud nejsou po všech stranách opečené
4. Pak k nim přisypeme plátky brambor, oloupané, na hrubo nasekané stroužky česneku, rozmarýn natrhaný na kousky, dochutíme solí i pepřem, zakápneme zbylým oleje a podlijeme trochou vody
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut zakryté alobalem, potom alobal odstraníme, porce kuřete přelijeme výpekem, přidáme pomeranč, podle potřeby podlijeme vodou, mírně zvýšíme teplotu a dopékáme, dokud nejsou brambory měkké.

Doporučení:

Místo kuřecího masa můžeme použít krůtí maso nebo rybu s pevnějším masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy