REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na slanině a bramborách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře upečené s nakrájenou slaninou, paličkou česneku, bramborami a snítkami tymiánu doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
500 gbrambor
150 gmásla
150 ganglické slaniny
1 kspalice česneku
pár snítek tymiánu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř důkladně osolíme a opepříme, vložíme do pekáčku, pak potřeme 3 lžíci rozpuštěného másla
2. Zbylé máslo nakrájíme na plátky a těmi obložíme celé kuře, podlijeme vodou, přidáme přepůlenou neoloupanou palici česneku a kuře zasypeme slaninou nakrájenou na nudličky
3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut, potom přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené brambory se snítkami tymiánu, teplotu snížíme na 180 °C a za občasného podlévání vodou dopečeme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy