REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře nazlátlé barvy s jemnou vůní a typickou chutí.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kuřete
90 gmásla
směs grilovacího koření na kuře
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Dobře očištěné kuře mírně osolíme z venku i uvnitř a posypeme grilovacím kořením
2. Vložíme ho do pekáče, přidáme 2/
3 másla a přilijeme trochu vody
3. Kuře asi 15 minut dusíme zakryté a pak odkryjeme a dále pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou
4. Aby bylo maso chutnější můžeme nalévat vypečenou šťávu i dovnitř kuřete
5. Při pečení kuře obracíme a nakonec dopékáme prsíčky nahoru
6. Hotové kuře je upečené dozlatova a měkké
7. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, zjemníme zbylým máslem krátce povaříme.

Doporučení:

Pro lepší chuť masa můžeme dát před pečením dovnitř kuřete petrželku a místo soli použít vegetu. Jako dietní pokrm, použijeme tento recept ovšem bez přidání grilovacího koření. Pokud kuře pečete rozčtvrcené, ušetříte si něco času a hlavně zajistíte dokonalejší barvu i chuť kuřátka a to ze všech stran.

Poznámka:

Autor fotografií: ReceptyOnLine.cz a Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy