Kuře nazlátlé barvy s jemnou vůní a typickou chutí.
Ingredience:
1 ks | středně velkého kuřete |
90 g | másla |
směs grilovacího koření na kuře | |
sůl | |
voda na podlévání |
Postup:
1. Dobře očištěné kuře mírně osolíme z venku i uvnitř a posypeme grilovacím kořením
2. Vložíme ho do pekáče, přidáme 2/
3 másla a přilijeme trochu vody
3. Kuře asi 15 minut dusíme zakryté a pak odkryjeme a dále pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou
4. Aby bylo maso chutnější můžeme nalévat vypečenou šťávu i dovnitř kuřete
5. Při pečení kuře obracíme a nakonec dopékáme prsíčky nahoru
6. Hotové kuře je upečené dozlatova a měkké
7. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, zjemníme zbylým máslem krátce povaříme.
Pro lepší chuť masa můžeme dát před pečením dovnitř kuřete petrželku a místo soli použít vegetu. Jako dietní pokrm, použijeme tento recept ovšem bez přidání grilovacího koření. Pokud kuře pečete rozčtvrcené, ušetříte si něco času a hlavně zajistíte dokonalejší barvu i chuť kuřátka a to ze všech stran.
Poznámka:Autor fotografií: ReceptyOnLine.cz a Naďa Indruchová