REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na kuře pečené na čtvrtky s příchutí kari.


Ingredience:
1 kskuřete
1-2 kscibule
40 gmásla
2 lžíceoleje
1 lžícekari vegety
vývar z drůbků
sůl

Postup:

1. Připravené kuře rozdělíme na čtvrtky, mírně osolíme, potřeme polorozehřátým máslem a posypme kořením
2. Na oleji zpěníme očištěnou, na plátky nakrájenou, cibuli
3. K cibuli přidáme porce kuřete, podlijeme je vývarem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení kuře přeléváme šťávou z výpeku a podléváme vývarem
4. Dozlatova upečené kuře rozdělíme na talíře a přelijeme přecezenou šťávou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například rýži smíchanou s hráškem a šunkou, salát.

Poznámka:

Pokud nemáte kari vegetu, můžete smíchat klasickou vegetu s kari kořením a to 2:1 (dva dílky vegety a jeden díl kari).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy