REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře nadité citrónem a bylinkami upečené podlité vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné citronem a bylinkami, upečené spolu s cibulkou doměkka.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 kscitronu
1 kssvazku jarní cibulky
1 kssvazku tymiánu a majoránky
2 dclbílého vína
1 lžíce olivového oleje
mletý pepř
voda
sůl
Ostatní:
1 lžícemásla
5 kspaliček česneku

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme, vložíme do něho citron propíchaný vidličkou a svazek bylinek
2. Kuře dáme do pekáčku s olejem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C, přilijeme víno, přiklopíme a pečeme 50 minut, za občasného přelévání a podle potřeby podlévání vodou
3. Pak ke kuřeti přidáme cibulky nakrájené na polovic a dopečeme odkryté doměkka
4. Přidáme i česnekové palice zabalené do alobalu s máslem a necháme je opékat na roštu trouby vedle pekáčku (česnek pečením změní konzistenci na jemnou pastu).

Doporučení:

Podáváme s vařenými nebo štouchanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy