REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na způsob svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce nebo troubě upečené osminky kuřete spolu se zeleninou, omáčka z výpeku připravená na způsob svíčkové, obsah rozmixovaný a zjemněný smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksmenšího kuřete
1 kslimetky
2 kscibule
300 mlkuřecího vývaru
250 mlsmetany 30%
2 lžícesádla
1 lžícehořčice
1 lžícecukru
250 gmrkve
150 gpetržele
100 gceleru
100 gšpeku
bobkový list
nové koření
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme na osm dílů, nasolíme, opepříme a protkneme slaninou, zprudka opečeme na sádle
2. Maso vyjmeme z výpeku a vložíme do něj nastrouhanou zeleninu, kterou orestujeme, pak přidáme cibuli, koření, cukr, nakrájenou limetku, vrátíme maso do hrnce, podlijeme vývarem a pečeme v remosce, či troubě do měkka
3. Když je maso měkké, vyjmeme koření, kuře a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem
4. Dochutíme hořčicí, limetkovou šťávou a cukrem, v případě potřeby zahustíme hladkou moukou s vodou a omáčku ještě chvíli provaříme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy