Zprudka ze všech stran opečené, pak podušené kuře s příchutí mleté červené papriky a dalšího koření, servírované s jemnou, narůžovělou omáčkou.
Ingredience:
4 ks | porcí kuřete (nebo vykostěná stehna) |
1 ks | cibule |
60 g | tuku (másla) |
20 g | hladké mouky |
1/8 l | kysané smetany |
mletá paprika | |
sůl | |
voda na podlívání masa |
Postup:
1. Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme
2. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme
3. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme)
4. Měkké kuře vyndáme
5. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme
6. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme
7. Podle potřeby dosolíme
8. Kuře vložíme zpět do omáčky.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami.
Poznámka:Tip na video návod: