REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka ze všech stran opečené, pak podušené kuře s příchutí mleté červené papriky a dalšího koření, servírované s jemnou, narůžovělou omáčkou.


Ingredience:
4 ksporcí kuřete (nebo vykostěná stehna)
1 kscibule
60 gtuku (másla)
20 ghladké mouky
1/8 lkysané smetany
mletá paprika
sůl
voda na podlívání masa

Postup:

1. Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme
2. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme
3. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme)
4. Měkké kuře vyndáme
5. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme
6. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme
7. Podle potřeby dosolíme
8. Kuře vložíme zpět do omáčky.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami.

Poznámka:

Tip na video návod:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy