REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na másle a bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neměl rád dobře, dozlatova upečené kuřátko, servírované s jemně ušlehanou bramborovou kaší? Tento recept je opravdu notoricky známý, tak ho berte jako inspiraci, co uvařit zítra k obědu :)


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kschlazené kuřecí čtvrtky
120 gmásla
koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež)
voda na podlévání
sůl
Na bramborovou kaši:
700 gbrambor
50 gmásla
200 mlmléka
100 mlsmetany 12 %
2 lžičkysoli
osolená voda na uvaření brambor

Postup:

1. Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlejeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200 °C, pečeme cca 50 minut, poté odklopíme a necháme dopéct na barvu
2. Přidáme zbytek másla a troubu vypneme, během pečení doléváme vodu dle potřeby a kuře poléváme výpekem (vody nedávejte příliš mnoho, chceme máslový, ne vodový sosík
3. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka
4. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme, po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidáváme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka
5. Kuřecí čtvrtky servírujeme spolu s bramborovou kaší, mírně podlité šťávou z výpeku.

Doporučení:

Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši … hustou nebo řidší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa IndruchováPoznámka redakce:Samozřejmě, někdo si dá ke kuřátku s kaší kyselé okurky, jiný nakládanou červenou řepu a milovníci kontrastů pak, jako já, kompot z hušek, třešní, angreštu apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy