Naporcované kuře zalité jogurtem, podušené spolu s koření, dochucené rajčatovým protlakem a česnekem.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 malá konzerva | rajčatového protlaku |
1 kelímek | bílého jogurtu |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 ks | bobkový list |
1 ks | cibule |
špetka muškátového květu | |
skořice | |
hřebíček | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuře naporcujeme a potřeme osoleným jogurtem
2. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme špetku muškátu, skořice, bobkový list, hřebíček a pepř vložíme kousky kuřete, ty přelijeme jogurtem, dusíme zaklopené, na mírném zdroji tepla, doměkka
3. Jakmile bude maso měkké, vyndáme hřebíček a bobkový list, přidáme utřený česnek, rajský protlak a sladkou papriku, zamícháme a podusíme ještě 5-10 minut
4. Takto upravené kuřecí maso podáváme s rýží.