Původní název tohoto receptu je opor ajam. Jedná se o kousky kuřete podušené spolu s cibulí, česnekem a kořením, servírované v omáčce z vývaru zjemněnou kokosovým mlékem.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | česneku |
2 ks | cibule |
1 lžička | koriandru |
1/4 l | kokosového mléka |
citronová kůra | |
bobkový list | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nasekanou cibuli a česnek utřeme se solí koriandrem a pepřem, směs osmahneme na dobře rozpáleném oleji
2. Vložíme kousky kuřete, ty podlijeme troškou vody a dusíme doměkka, přidáme bobkový list
3. Jakmile je kuře měkké, nalijeme do hrnce k masu kokosové mléko a mícháme, aby se mléko nesrazilo, po zhoustnutí omáčky pokrm sundáme ze zdroje tepla
4. Podáváme s rýží, kterou promícháme s osmaženou cibulkou.
Recept nám poslal Dalibor Marounek