REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře indonéské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto receptu je opor ajam. Jedná se o kousky kuřete podušené spolu s cibulí, česnekem a kořením, servírované v omáčce z vývaru zjemněnou kokosovým mlékem.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksčesneku
2 kscibule
1 lžičkakoriandru
1/4 lkokosového mléka
citronová kůra
bobkový list
olej
sůl

Postup:

1. Nasekanou cibuli a česnek utřeme se solí koriandrem a pepřem, směs osmahneme na dobře rozpáleném oleji
2. Vložíme kousky kuřete, ty podlijeme troškou vody a dusíme doměkka, přidáme bobkový list
3. Jakmile je kuře měkké, nalijeme do hrnce k masu kokosové mléko a mícháme, aby se mléko nesrazilo, po zhoustnutí omáčky pokrm sundáme ze zdroje tepla
4. Podáváme s rýží, kterou promícháme s osmaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy