REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře florentinské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce kuřete, obalené v mouce a vejcích, usmažené na dobře rozpáleném oleji dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kscibule
1 ksmrkve
1 ksvejce
1/4 ksceleru
2 dclbílého vína
šťáva z 1 ks citrónu
hladká mouka
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře naporcujeme
2. Připravíme si marinádu; cibuli jemně nakrájíme, mrkev a celer nastrouháme, přidáme víno, citronovou šťávu, jemně rozemletý bobkový list a marinádou polijeme porce kuřete, necháme přes noc uležet
3. Druhý den porce kuřete necháme okapat, osušíme, obalíme v hladké mouce a mírně osoleném a pepřem okořeněném vajíčku, na oleji usmažíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy