Marinované porce kuřete, obalené v mouce a vejcích, usmažené na dobře rozpáleném oleji dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
2 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | vejce |
1/4 ks | celeru |
2 dcl | bílého vína |
šťáva z 1 ks citrónu | |
hladká mouka | |
bobkový list | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře naporcujeme
2. Připravíme si marinádu; cibuli jemně nakrájíme, mrkev a celer nastrouháme, přidáme víno, citronovou šťávu, jemně rozemletý bobkový list a marinádou polijeme porce kuřete, necháme přes noc uležet
3. Druhý den porce kuřete necháme okapat, osušíme, obalíme v hladké mouce a mírně osoleném a pepřem okořeněném vajíčku, na oleji usmažíme doměkka.
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek