REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí roládky se širokými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso plněné míchanými vejci s cibulkou, paprikou a pórkem, stočené do rolády, pečené doměkka, podávané s vařenými nudlemi ve smetanové omáčce.


Ingredience:
400 gbarevných širokých nudlí
600 gkrůtího masa
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl
Na náplň:
100 g pórku
2 lžícemásla
1 ksčervené papriky
1 kscibule
2 ksvajec
sůl
Na omáčku:
1 lžícemásla
250 mlsmetany
1 kscibule
čerstvé bylinky (oregano, tymián)
sůl

Postup:

1. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě s trochou oleje, během vaření promícháváme, aby se neslepily, hotové scedíme a necháme okapat
2. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém másle, přidáme ušlehaná vejce a připravíme tak míchaná vajíčka, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, očištěný, na tenká kolečka nakrájený pórek a mírně osolíme
3. Krůtí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, rozkrojíme na plát, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme míchaná vejce, zabalíme do rolády, upevníme nití, zprudka ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji a pečeme ve vyhřáté troubě zvolna doměkka
4. Mezitím si připravíme omáčku tak, že oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém másle, přilijeme smetanu, vmícháme nadrobno nasekané bylinky, mírně osolíme, krátce povaříme, vložíme uvařené nudle a vše promícháme.

Doporučení:

Upečenou roládu nakrájíme na plátky a servírujeme s nudlemi v omáčce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy