REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře Čochašbili

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřete opečené na oleji, podušené spolu s cibulí, rajčatovým protlakem a mraženými rajčaty doměkka. Pokrm vhodný při redukční dietě.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 porcekuřete
160 gzmrazených rajčat
60 gcibule
20 grajčatového protlaku
10 goleje
zelená petrželka
horká voda
pepř
sůl

Postup:

1. Obě porce kuřete očistíme, vykostíme a maso pokrájíme na menší kousky, pak je osolíme a okořeníme pepřem a opečeme zprudka na rozpáleném oleji
2. Jakmile maso zrůžoví, mírně ho podlijeme horkou vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 40 minut
3. V této fázi do pokrmu přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a vše ještě chvíli dusíme
4. Nádobu odstavíme ze zdroje tepla a přidáme rajčata, která jen lehce prohřejeme v teplé šťávě
5. Porce na talířích ozdobíme usekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo s opékanými brambory.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 1758 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy