REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké plátky z krůtích prs opečené na oleji, podušené ve vývaru spolu s bílým vínem. Hodnota dvou porcí je 3199 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gkrůtích prsíček
100 grajčat
1 dlbílého vína
6 lžicdušené rýže
2 lžičkyrozpuštěného másla
2 lžičkyoleje
citrónová šťáva
zelená petrželka
vývar z krůtích drůbků
pepř
sůl

Postup:

1. Tenké plátky odříznuté z krůtích prsíček naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na rozpáleném oleji opečeme dorůžova
2. Do výpeku pak přidáme máslo, maso podlijeme vývarem nejlépe z drůbků a chvíli vše podusíme
3. Jakmile nám maso změkne a šťáva je vydušená na tuk, pokropíme obě porce citrónovou šťávou a podlijeme bílým vínem, znovu krátce podusíme
4. Podáváme s dušenou rýží, porce zdobíme plátky rajčete a nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy