REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po anglicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka potřené česnekem utřeným se solí, zakápnuté worcesterskou omáčkou a podušené podlité vodou doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 porcekrálíka
10 gcibule
10 goleje
worcesterská omáčka
hladká mouka
česnek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné porce králíka důkladně osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí
2. Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, přidáme celou cibuli a podlijeme horkou vodou, povrch obou porcí zakápneme worcesterskou omáčkou
3. Dusíme do měkka za stálého podlévání horkou vodou
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a dobře provaříme.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 1833 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy