REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kubánské picadillo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Existuje mnoho variací tohoto receptu, ingredience se liší také podle regionu. Každá rodina má ten svůj “nej” recept.


Ingredience:
1 kgmletého masa (vepřové nebo vepřové+hovězí)
10-12zelených nakládaných oliv bez nálevu
6-8 kskulilček nové koření
4 ksstroužky česneku
4 ksmenší brambory
2 ksbobkové listy
1 ksmasité papriky
1 ksvětší cibule
4 lžícerajského protlaku
1 hrstčerstvých listů bazalky
rostlinný olej
drcený kmín
oregano
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nadrobno, papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na drobné kostičky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dozlatova je orestujeme na troše oleje
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s česnekem a paprikou, po chvíli přidáme protlak, dochutíme oreganem a drceným kmínem, zalijeme tak 1 dcl vody, zamícháme, přidáme bobkové listy a nové koření, dusíme asi 5 minut
  3. V této fázi do hrnce přidáme mleté maso a olivy, vše promícháme, zalijeme půl litrem vody, dochutíme solí a pepřem, zaklopené dusíme dalších 20 minut
  4. Odklopíme pokličku, přidáme opečené brambory, dusíme dalších 10 minut
  5. Nakonec do směsi zamícháme listy bazalky, pokrm dle chuti dochutíme kořením, případně osolíme a můžeme servírovat.
Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravenou rýži.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy