REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kubánské picadillo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Existuje mnoho variací tohoto receptu, ingredience se liší také podle regionu. Každá rodina má ten svůj “nej” recept.


Ingredience:
1 kgmletého masa (vepřové nebo vepřové+hovězí)
10-12zelených nakládaných oliv bez nálevu
6-8 kskulilček nové koření
4 ksstroužky česneku
4 ksmenší brambory
2 ksbobkové listy
1 ksmasité papriky
1 ksvětší cibule
4 lžícerajského protlaku
1 hrstčerstvých listů bazalky
rostlinný olej
drcený kmín
oregano
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nadrobno, papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na drobné kostičky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dozlatova je orestujeme na troše oleje
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s česnekem a paprikou, po chvíli přidáme protlak, dochutíme oreganem a drceným kmínem, zalijeme tak 1 dcl vody, zamícháme, přidáme bobkové listy a nové koření, dusíme asi 5 minut
  3. V této fázi do hrnce přidáme mleté maso a olivy, vše promícháme, zalijeme půl litrem vody, dochutíme solí a pepřem, zaklopené dusíme dalších 20 minut
  4. Odklopíme pokličku, přidáme opečené brambory, dusíme dalších 10 minut
  5. Nakonec do směsi zamícháme listy bazalky, pokrm dle chuti dochutíme kořením, případně osolíme a můžeme servírovat.
Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravenou rýži.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy