Na másle podlité vodou pečené kuře, ke konci přelité pikantní omáčkou, dopečené doměkka.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
4 lžíce | másla |
1 sklenice | vody + voda na podlévání |
Na omáčku: | |
8 lžic | kečupu |
2 lžíce | cukru |
1-2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
chilli koření | |
voda | |
kari | |
sůl |
Postup:
1. Rozporcované kuře dáme do pekáče, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme máslo, sklenku vody a dáme péct, během pečení kuře kontrolujeme a občas ho přelijeme šťávou z výpeku a podlijeme vodou
2. Do hrnce nalijeme 2 dcl vody, přidáme kečup, pokrájenou cibuli, kari, chilli, utřený česnek, lžíci cukru, citronovou šťávu a vaříme na mírném ohni 10-15 minut, na závěr osolíme, opepříme
3. Omáčkou přelijeme téměř hotové kuře v troubě a pečeme ještě dalších 10-15 minut.
Podáváme s bramborovou kaší.