REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře kanadské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle podlité vodou pečené kuře, ke konci přelité pikantní omáčkou, dopečené doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
4 lžícemásla
1 sklenicevody + voda na podlévání
Na omáčku:
8 lžickečupu
2 lžícecukru
1-2 ksstroužky česneku
2 kscibule
šťáva z 1/2 ks citrónu
chilli koření
voda
kari
sůl

Postup:

1. Rozporcované kuře dáme do pekáče, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme máslo, sklenku vody a dáme péct, během pečení kuře kontrolujeme a občas ho přelijeme šťávou z výpeku a podlijeme vodou
2. Do hrnce nalijeme 2 dcl vody, přidáme kečup, pokrájenou cibuli, kari, chilli, utřený česnek, lžíci cukru, citronovou šťávu a vaříme na mírném ohni 10-15 minut, na závěr osolíme, opepříme
3. Omáčkou přelijeme téměř hotové kuře v troubě a pečeme ještě dalších 10-15 minut.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy