REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kubánské congri II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kubánské národní jídlo připravené z uvařených fazolí, rýže a kuřecího masa.


Ingredience:
250 grýže
200 gčerných fazolí
4 ksstroužků česneku
2 kskuřecích stehen
1 kscibule
citronová šťáva
olivový olej
sladká paprika
mletý pepř
máslo
sůl
voda

Postup:

1. Fazole propláchneme, v čisté vodě necháme přes noc namočené, druhý den je uvaříme doměkka, pak slijeme a vodu uschováme
2. Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, poklademe plátky změklého másla, mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C doměkka
3. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě z fazolí a podle potřeby dolijeme čistou vodou
4. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli i oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme uvařenou rýži, fazole, maso obrané od kostí a vypečenou šťávu
5. Vše promícháme, podle chuti osolíme a podáváme hodně pokapané citronem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy