REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krvavý cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní dekoraci i vynikající dezert v jednom. Stojí za to! Recept na Halloween.


Ingredience:
Na korpus (dortová forma o průměru 24 cm):
140 ggrahamových (máslových) sušenek
70 gmásla
30 gkrupicového cukru
10 gkakaa
Na sýrovou směs:
600 gsmetanového sýra (typu Philadelphia)
150 gcukru
80 gčokoládové polevy (nebo 60 čokolády na vaření, 10 g másla, 10 g krupicového cukru)
80 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkavanilkového extraktu
3 ksvejce
Krvavá poleva:
1 hrstjahod
2 lžícevanilkového cukru (nebo normálního s trochou vanilky)
žížaly HARIBO Wummies na ozdobu

Postup:
  1. Sušenky rozdrtíme a vsypeme do mísy, přidáme k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo a dobře promícháme
  2. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, zavřeme dortovou obručí a vyplníme směsí, kterou dobře vtlačíme, po stranách vytvoříme nízký okraj
  3. Při teplotě 175 °C zapékáme asi 15 minut (v horkovzdušné troubě na 160 °C)
  4. Sýr nejdříve metličkou prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr, přidáme vejce, které se směsí smícháme, vlijeme šlehačku a vše dobře promísíme, nakonec přidáme vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy vše dobře prošleháme
  5. Směs nalijeme na rozpečený korpus, uhladíme a ve vyhřáté troubě při 175 °C pečeme 15 minut
  6. Poté teplotu zmírníme na 140 °C a dopékáme ještě 1 hodinu (v horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 16 minut a poté hodinu na 130 °C)
  7. Jakmile koláč vyjmeme z trouby, nožem obkroužíme okraj, poté jej necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe až do druhého dne)
  8. Krvavou polevu připravíme tak, že jahody svaříme s cukrem a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme
  9. Polevou dort polejeme a dozdobíme barevnými žížalkami.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy