Odlehčená varianta klasického krtkova dortu díky použití špaldové celozrnné mouky Pernerka na korpus a dýňovému pyré v náplni připravenému povařením a rozmixováním dýně hokaido.
Ingredience:
Na korpus: | |
1,5 hrnku | špaldové celozrnné mouky Pernerka |
1 hrnek | mléka |
1/2 hrnku | třtinového cukru |
3/4 hrnku | oleje |
30 g | holandského kakaa |
2 ks | vejce |
1 čajová lžička | prášku do pečiva |
1 čajová lžička | jedlé sody |
špetka soli | |
Na náplň: | |
2 ks | tvarohy |
1 ks | tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky |
1 hrnek | cukru |
140 g | dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido) |
Postup:
- Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut.
- Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.
- Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu.
- Dost necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.
Vyzkoušejte pečení s celozrnnou hladkou špaldovou moukou Pernerka! Kvalitní mouka je základem pečení. A u celozrnné to platí dvojnásob. Vyzkoušejte proto při dalším pečení celozrnnou Pernerku, která je díky unikátní mlecí technologii Mlýnu Perner umletá úplně dohladka.
Více o mouce Pernerce se dozvíte zde: www.pernerka.cz