REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa v jogurtové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované krůtí řízečky, zprudka opečené, pak dopečené spolu s marinádou a cherry rajčátky doměkka.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
200 gcherry rajčátek
olej na opečení
Na marinádu:
2 lžičkymleté sladké papriky
1 lžícenasekané petrželky
200 gbílého jogurtu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a zlehka naklepeme
2. Na marinádu v míse dobře promícháme bílý jogurt se solí, mletým pepřem, mletou sladkou paprikou a na jemno nasekanou petrželkou
3. Do marinády naložíme krůtí řízečky a necháme v chladu alespoň 1 hodinu odležet
4. Maso vyjmeme z marinády, na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme, pak přendáme i s marinádou do pekáčku, přidáme omytá, přepůlená rajčátka, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy