Marinované krůtí řízečky, zprudka opečené, pak dopečené spolu s marinádou a cherry rajčátky doměkka.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
200 g | cherry rajčátek |
olej na opečení | |
Na marinádu: | |
2 lžičky | mleté sladké papriky |
1 lžíce | nasekané petrželky |
200 g | bílého jogurtu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a zlehka naklepeme
2. Na marinádu v míse dobře promícháme bílý jogurt se solí, mletým pepřem, mletou sladkou paprikou a na jemno nasekanou petrželkou
3. Do marinády naložíme krůtí řízečky a necháme v chladu alespoň 1 hodinu odležet
4. Maso vyjmeme z marinády, na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme, pak přendáme i s marinádou do pekáčku, přidáme omytá, přepůlená rajčátka, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a dopečeme doměkka.
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.