REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa pečená s bílým vínem a vývarem, servírovaná se smetanovou omáčku.


Ingredience:
800 gkrůtích prsíček
400 gdrobných žampionů
3 lžícemásla
2 lžícehorkého přepuštěného másla
125 mlkuřecího vývaru
125 mlbílého vína
mletý barevný pepř
sůl
Na omáčku:
250 mlzeleninového vývaru
200 mlsmetany ke šlehání
2 lžícehladké mouky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
hrst opražených mandlových lupínků
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná prsíčka opláchneme, osušíme, potřeme solí i pepřem, dáme do pekáčku, přelijeme horkým přepuštěným máslem, dáme do trouby a pečeme při 200 °C doměkka (asi 50 minut), zhruba po 15 minutách pečení maso podlijeme kuřecímvývarem smíchaným s bílým vínem a během dalšího pečení občas přeléváme maso výpekem
2. Očištěné žampiony omyjeme, osušíme, překrájíme na půlky, krátce opečeme v kastrolku na rozehřátém másle, pak je vyjmeme a v horkém másle opražíme za stálého míchání dozlatova hladkou mouku, pak podlijeme zeleninovým vývarem i smetanou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut za občasného promíchání
3. Připravenou omáčku ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a nakonec do omáčky vmícháme opečené žampiony
4. Upečené krůtí prsíčka nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, posypeme mandlovými lupínky, přeléváme smetanovou omáčkou a podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy