REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa nadívaná kaštany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa pečená doměkka, naplněná nádivkou z jedlých kaštanů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 g krůtích prsou
250 g jedlých kaštanů
120 gmásla
250 mlmléka
1 lžičkasolamylu
3 lžíceoleje
4 ksžemle
3 ksvajec
nasekaná zelená petrželka
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Jedlé kaštany nařízneme, dáme na plech, pečeme v troubě při 200 C asi 10 minut, pak oloupeme, žemle namočíme v mléce a vymačkáme
2. Žloutky vyšleháme s 80 g másla, přidáme 200 g na menší kousky nakrájených kaštanů, žemle, petrželku, sůl, tuhý sníh z bílků a vše zlehka promícháme
3. Do krůtích prsou prořízneme kapsu, naplníme nádivkou, zašijeme, na povrchu maso lehce osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji zprudka opečeme, dáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme zbytek másla a pečeme v rozehřáté troubě doměkka
4. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zahustíme solamylem, přidáme zbylé kaštany, vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy