Krůtí prsa pečená doměkka, naplněná nádivkou z jedlých kaštanů a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
250 g | jedlých kaštanů |
120 g | másla |
250 ml | mléka |
1 lžička | solamylu |
3 lžíce | oleje |
4 ks | žemle |
3 ks | vajec |
nasekaná zelená petrželka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Jedlé kaštany nařízneme, dáme na plech, pečeme v troubě při 200 C asi 10 minut, pak oloupeme, žemle namočíme v mléce a vymačkáme
2. Žloutky vyšleháme s 80 g másla, přidáme 200 g na menší kousky nakrájených kaštanů, žemle, petrželku, sůl, tuhý sníh z bílků a vše zlehka promícháme
3. Do krůtích prsou prořízneme kapsu, naplníme nádivkou, zašijeme, na povrchu maso lehce osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji zprudka opečeme, dáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme zbytek másla a pečeme v rozehřáté troubě doměkka
4. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zahustíme solamylem, přidáme zbylé kaštany, vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží.