REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená krůtí prsa, zapečená s obloženou anglickou slaninou a snítky šalvěje, servírovaná se studenou jogurtovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgkrůtích prsíček
6 kslístků čerstvé nebo i sušené šalvěje
4 ksdlouhé plátky anglické slaniny
mletý pepř
sůl
voda na podlití
tuk na vymazání pekáče
Na jogurtovou omáčku:
75 gnetučného jogurtu
75 gmajonézy
1 lžičkarajčatového protlaku
trochu tabasca
trochu cayenského pepře
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme podle chuti pepřem, osolíme
2. Vložíme je do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme zhruba 50 minut, během pečení maso podléváme vlažnou vodou a přeléváme šťávou z výpeku
3. V této fázi maso vyjmeme, obložíme ho plátky slaniny
4. Šalvěj opereme, jednotlivé lístky vždy polovinou zasuneme pod plátky anglické slaniny
5. Maso pečeme dalších 20 minut, pak pekáč vytáhneme a necháme 15 minut odpočinout
6. Krůtí pečeni naporcujeme na plátky, podáváme s jogurtovou omáčkou, kterou však servírujeme zvlášť.

Doporučení:

K takto upečeným krůtím prsíčkům servírujeme rýži a například grilovaná rajská jablíčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy