REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí pečínka na másle a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pozvolna pečené krůtí stehno špikované slaninou. Chuť masa zdůrazňuje tymián, drcený kmín a sladká paprika.


Ingredience:
1 kschlazeného krůtího horního stehna
4 ksvětviček čerstvého tymiánu
50 gšabatecké (nebo jiné kvalitní) slaniny
2 lžíceoleje
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžička drceného kmínu
A dále:
100 gmásla
sůl dle chuti a potřeby
voda na podlévání

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na klínky a necháme 30 minut v mrazáku
2. Pak jimi maso prošpikujeme
3. Do oleje přidáme koření, promícháme a tuto směs hezky do masa vmasírujeme
4. Uložíme do uzaviratelné krabice, přidáme čerstvý tymián a necháme přes noc v lednici
5. Do pekáčku vložíme maso, které osolíme, i s tymiánem, přidáme 80 g másla, podlijeme 200 ml vody, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C
6. Pečeme 1,5 hodiny
7. Během pečení poléváme výpekem, eventuálně podléváme vodu dle potřeby
8. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvu cca půl hodiny
9. Opět přeléváme výpekem
10. Když je maso měkké, přidáme zbytek másla a troubu vypneme
11. Po částečném zchladnutí opatrně vykostíme a maso nakrájíme na porce.

Doporučení:

Přílohu nechám na vás – hodí se zelí, špenát, knedlíky, brambory nebo rýže.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy