REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí chuťovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ochuceném nálevu povařené meruňky, obalené proužky masa, osolené a v pánvi opečené.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
3 lžíceoleje
20 kssušených meruněk
sůl
Na nálev:
2 lžícesójové omáčky
150 mljablečné šťávy
2 kshvězdiček badyánu
1 ksmalé chilli papričky
1 ksstroužku česneku
kousek zázvoru (1 cm)
Na dip:
1 lžícesekaného koriandru
200 gbílého jogurtu
1 ksmalé chilli papričky
mletý pepř
sůl
Na ozdobu:
1 kspapriky
salát rukola

Postup:

1. Na nálev v kastrůlku smícháme jablečnou šťávu, sójovou omáčku, oloupaný utřený stroužek česneku, hvězdičky badyán, oloupaný nasekaný zázvor a očištěnou na drobno nakrájenou chilli papričku
2. Pak přivedeme k varu, poté přidáme sušené meruňky a přikryté dusíme na mírném ohni 15 minut, potom sundáme z tepla, necháme zchladnout, scedíme (nálev i meruňky dáme stranou)
3. Na dip smícháme bílý jogurt se solí, mletým pepřem, koriandrem a očištěnou na drobno nasekanou chilli papričkou
4. Krůtí maso nakrájíme na 20 proužků, každým proužkem obtočíme 1 meruňku, propíchneme špejlí, osolíme a zvolna opečeme na rozehřátém oleji
5. Pokapeme je nálevem, dozdobíme rukolou i očištěnou na proužky nakrájenou paprikou a podáváme s jogurtovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy