REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z krupice, vyšlehaných bílků a cukru utřeného se žloutky vypracované těsto, upečené v troubě.


Ingredience:
Rozpočet pro 5 osob:
140 gcukru krupice
140 gkrupice
80 goříšků
20 gvanilkového cukru
15 ghladké mouky
15 gmásla
6 ksvajec
1/2 kscitrónu (šťáva a kůra)

Postup:

1. Krupicový cukr, žloutky, citrónovou kůru a šťávu třeme 20 minut v míse
2. Pak přidáme na jemno nastrouhané oříšky, krupici a vše promícháme
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků 4. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme 1/
2 hodiny ve středně vyhřáté troubě (180 °C)
5. Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme k němu malinovou šťávu, kompot nebo vinnou pěnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy