Z krupice, vyšlehaných bílků a cukru utřeného se žloutky vypracované těsto, upečené v troubě.
Ingredience:
Rozpočet pro 5 osob: | |
140 g | cukru krupice |
140 g | krupice |
80 g | oříšků |
20 g | vanilkového cukru |
15 g | hladké mouky |
15 g | másla |
6 ks | vajec |
1/2 ks | citrónu (šťáva a kůra) |
Postup:
1. Krupicový cukr, žloutky, citrónovou kůru a šťávu třeme 20 minut v míse
2. Pak přidáme na jemno nastrouhané oříšky, krupici a vše promícháme
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků 4. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme 1/
2 hodiny ve středně vyhřáté troubě (180 °C)
5. Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme k němu malinovou šťávu, kompot nebo vinnou pěnu.