Sladký nákyp z mouky, cukru, tuku, vajec, jahod a jablka.
Ingredience:
400 g | jahod |
200 g | krupice |
100 g | moučkového cukru |
70 g | másla (hery) |
60 g | pískového cukru |
3 ks | vajec |
1 ks | jablka |
750 ml | mléka |
sůl | |
tuk na vymazání |
Postup:
1. Do vroucího mléka přidáme 50 g tuku, špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici, vše svaříme a do částečně vychladlé kaše vmícháme žloutky a pískový cukr
2. Do tukem vymaštěné zapékací misky rozetřeme polovinu kaše, rozložíme na ni očištěné jahody, oloupané, na plátky nakrájené jablko, zakryjeme zbývající kaší, pokapeme zbytkem rozpuštěného tuku a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut
3. Pak na povrch rozetřeme sníh vyšlehaný z bílků a moučkového cukru, naskládáme pár očištěných jahod a zapečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova.