REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový nákyp z Polabí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp z mouky, cukru, tuku, vajec, jahod a jablka.


Ingredience:
400 gjahod
200 gkrupice
100 gmoučkového cukru
70 gmásla (hery)
60 gpískového cukru
3 ksvajec
1 ksjablka
750 mlmléka
sůl
tuk na vymazání

Postup:

1. Do vroucího mléka přidáme 50 g tuku, špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici, vše svaříme a do částečně vychladlé kaše vmícháme žloutky a pískový cukr
2. Do tukem vymaštěné zapékací misky rozetřeme polovinu kaše, rozložíme na ni očištěné jahody, oloupané, na plátky nakrájené jablko, zakryjeme zbývající kaší, pokapeme zbytkem rozpuštěného tuku a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut
3. Pak na povrch rozetřeme sníh vyšlehaný z bílků a moučkového cukru, naskládáme pár očištěných jahod a zapečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy