REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vánočky přelité mléčno-vaječnou směsí, pokladené rozinkami a přepůlenými jahodami, posypané cukrem, upečené dozlatova.


Ingredience:
750 gjahod
200 gvánočky
155 gcukru krupice
40 grozinek
8 ksžloutků
620 mlsmetany na vaření
500 mlmléka
2 lžičkyvanilkového extraktu
tuk na vymazání mísy

Postup:

1. Do většího hrnce nalijeme mléko, smetanu a na středním plameni zahřejeme téměř k varu, pak sundáme z tepla a dáme stranou
2. V míse našleháme žloutky, 100 g cukru krupice, vanilkový extrakt a pak postupně metličkou zašleháme mléko se smetanou
3. Plátky vánočky naskládáme do mírně vymazané zapékací mísy, přelijeme mléčno-vaječnou směsí, navrch naskládáme rozinky a očištěné, přepůlené jahody
4. Posypeme zbylým krupicovým cukrem, dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 20-25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy